Bliv klar til skiferie

Få det optimale ud af skiferien

Ifølge Europæiske ERV tager op mod 500.000 danskere hvert år på skiferie.

Jeg tilbyder at hjælpe dig med at blive bedre forberedt med dit individuelle træningsprogram - kredsløbsmæssigt og fysisk. Ved at være bedre forberedt er der mulighed for at få væsentlig mere ud af skiferien. En bonus er også, at du reducerer risikoen for skader væsentligt. Ømme muskler og overbelastningsskader gør skiferien til en mindre sjov oplevelse. Jeg tilbyder op til din / jeres skiferie mulighed for individuel styrketræningsprogram og konditionsforbedrende træningsprogram op til skiferien – typisk et 6 – 8 ugers program som kan kombineres, men også benyttes enkeltvis.

Jeg tilbyder mulighed for videoanalyse, hvis du har noget video af dit eget skiløb - med henblik på at forbedre din teknik.

Jeg tilbyder vejledning i forbindelse med påklædning og udstyr

Undgå skader på skiferien

Hvert år vender omkring 10.000 danskere hjem fra skiferie med større eller mindre skader. Det vurderer Lars Henrik Frich, som er ortopædkirurg og lektor på Syddansk Universitet.

Det er ikke kun alderen, der har en betydning for, hvilken slags skade du hyppigst vil løbe ind i på skituren. Også udviklingen i skiudstyret har en betydning.

God fysisk form er ensbetydende med stærkere muskler og øget smidighed. Det reducerer risikoen for forstuvninger, vrid og overbelastning. Derudover styrker du din udholdenhed og din reaktionsevne, hvilket gør dig til en bedre skiløber og reducerer risikoen for fald. Det er især vores knæ, ledbånd samt arme og skuldre, det går ud over, når uheldet er ude. Men vi kan også undgå ømme muskler og op mod halvdelen af skaderne, hvis vi træner inden skiferien.

Fysioterapeut med speciale i ski, Mikael Germann Jørgensen fra FysioDanmark, anslår, at over 50 % af vores skiskader kan undgås, hvis vi træner kroppen, inden vi tager på skiferie.

For er du i form, er din risiko for at blive skadet langt mindre.

Kontakt mig, hvis du vil komme i form og undgå skader på skiferien.

Træning til skiferie

Jeg er uddannet skiinstruktør under Det Danske Skiforbund og Den Danske Skiskole samt skiinstruktør under Det Canadiske Skilærerforbund - Canadian Ski Instructors´ Alliance - CSIA